24 uur voor de Heer – 14 maart

Paus Franciscus nodigde in zijn ‘vastenbrief 2015’ de gelovigen uit voor een bijzondere gebedswake: ‘24u voor de Heer’!

 

uit de Vastenbrief 2015 van Z.H. Paus Franciscus, PP

Als individu zijn wij dikwijls geneigd onverschillig te zijn voor andermans leed. Wij zijn verzadigd van ontstellend nieuws en beelden die ons over het leed van mensen vertellen en wij voelen tegelijk heel ons onvermogen er iets aan te doen. Wat te doen om ons door deze spiraal van angst en onmacht niet te laten opslorpen?

Wij kunnen in de gemeenschap van de Kerk op aarde en in de hemel bidden. Verwaarlozen wij de kracht van het gebed van zo veel mensen niet! Het initiatief “24 uren voor de Heer“, dat naar ik hoop, in heel de Kerk, ook op diocesaan vlak, op 13 en 14 maart zal plaatsvinden, wil deze noodzaak van het gebed tonen.

 

Om deze oproep te beantwoorden organiseerde het Mariapark een uitstelling van het Heilig Sacrament met aanbidding op zaterdag 14 maart vanaf 8 uur ’s morgens doorlopend tot zondag 15 maart 8 uur ’s morgens. Deze stille aanbidding was speciaal tegen de onverschilligheid en voor de vrede in de wereld. En zeker ook voor alle intenties.

 

Omdat er vrij laat besloten werd ook in het Mariapark een aanbidding te organiseren, was er weinig tijd om de mensen hierover te informeren. We hadden dan ook niet echt een grote opkomst verwacht. Maar buiten onze verwachting zijn er toch veel mensen komen meebidden. De kapel mocht 24 uur lang onophoudelijk de plek zijn waar mensen rust en stilte vonden om te bidden, te bezinnen, of gewoon om te ‘zijn’. Zelfs ’s nachts was er altijd bezetting.

 

We zijn heel dankbaar dat we de gelegenheid gekregen hebben om dit in de vastentijd te kunnen waarmaken. En dank aan iedereen die tijd heeft vrijgemaakt om O.L. Heer gezelschap te komen houden.

 

Scroll naar boven