Het kinderkoor

29 November was een heel bijzondere dag voor ons kinderkoor. De goede Sint kwam die dag de repetities bijwonen, samen met twee van zijn zwarte pieten. Er was dan ook een heel grote opkomst van zangertjes. De grotere kinderen waren uitgelaten en blij, maar de kleintjes waren toch wel heel erg onder de indruk en eerst zelfs een beetje terughoudend. Maar na enkele bemoedigende woorden van Sinterklaas was het ijs snel gebroken en werden de pas gerepeteerde liedjes uit volle borst opnieuw gezongen.
Daarna kwam het spannendste moment: wie kreeg lekkers en wie was stout geweest? Gelukkig waren er in het Mariapark dit jaar weer geen stoute kindertjes aanwezig en de knechten van Sinterklaas hadden hun handen vol met de kleintjes die even op zijn schoot wilden zitten alvorens hun zakje met lekkers in ontvangst te nemen. Wat een vreugde op het gezicht van de kinderen! En ook de goede Sint kon zijn geluk niet op, een echte kindervriend!

Ons koor heeft weer uitmuntend gezongen tijdens het kerstspel op 21 december in de feestzaal van het Atheneum. Lees hierover meer onder de rubriek ‘Kerstmis in het Mariapark’.

En ze waren er met evenveel goede moed bij op tweede kerstdag, 26 december, om de H. Mis op te luisteren in het WZC Ter Bleeke in Oostmalle. Dank aan iedereen om op zo’n dag toch tijd te willen vrij maken om de bewoners van het rusthuis een mooie kerstviering te bezorgen.

Scroll naar boven