De jongerenwerking

Verslag jongerendag op zaterdag 20 december.
Na een eerder afgelaste jongerendag, kon deze dag gelukkig wel gewoon doorgaan. Omdat in het Mariapark de kerststallententoonstelling plaats vond, waren we op deze zaterdag te gast in Bonheiden, in de Foyer de Charité. De dag begon met een verwelkoming door priester Lecleir. Kindjes die voor het eerst kwamen werden kort even voorgesteld en zelfs met de nieuwe leiding werd kennis gemaakt.

Na een kort gebedje vond in twee groepen de catechese plaats met biechtvoorbereiding. Zoals steeds volgde hierna de biechtgelegenheid met de verbranding van de biechtbriefjes.
Hierna was het tijd om aan tafel te gaan. Er werd druk gekletst tot Lotte de uitleg van het namiddagspel startte. Alle kinderen werden verdeeld in groepjes. De bedoeling was om zoveel mogelijk mensen te redden die aan het verdrinken waren. Goed opgevoed als onze kindjes zijn deden ze dan ook hun uiterste best!
Na het bosspel mochten we bij de gemeenschap het kasteel gaan bezoeken. Eén van de bewoners gaf ons een interessante rondleiding zodat we een exclusief kijkje konden nemen in verschillende vertrekken.
Stilaan begonnen de ouders toe te stromen dus werd het tijd om de dag af te sluiten met een mooie misviering.
We hadden weer een prachtige dag maar volgende keer keren we toch gewoon terug naar onze vaste stek, het Mariapark.
Bedankt aan priester Stefaan Lecleir en priester Filip Hacour. Bedankt aan de talrijke leiding. En bedankt aan alle ouders en kinderen.

Scroll naar boven