Parkweetjes

We mochten onlangs weer een heel bijzondere groep ontvangen in het Mariapark, namelijk een groep mensen die doofstom zijn. Ze waren al eens eerder op bezoek geweest en kwamen graag terug. Het is telkens een heel speciale ervaring voor ons en het herinnert ons aan wat we toch zo dikwijls vergeten: te kijken in onszelf wat we wel allemaal hebben en daar dankbaar voor te zijn. Niettegenstaande hun handicap waren deze mensen zeer vrolijk en enthousiast. Dankzij de tolk die hun gebarentaal voor ons vertaalde, konden we met hen spreken en zelfs uitbundig zingen – hoe vreemd dat ook mag klinken. Wat een unieke ervaring!

In het park was augustus een maand om vlug te vergeten, omwille van de nattigheid en de kille dagen. Maar het had toch ook een voordeel, we moesten de bloemen weinig gieten en spaarden zo vele uren werk … we hebben het echter toch liever anders!
Met dit slechte weer zijn de begonia’s veel vroeger uitgebloeid dan andere jaren. We moeten ook nog hopen dat de knollen goed door hun rustperiode komen, want met dat natte weer is er veel meer kans op dat ze gaan rotten.

Vorig jaar hebben we onze zitmaaier aangeschaft, maar die gaf toen toch nog wel een hoop problemen. Deze zomer mochten we echter niet klagen, de zitmaaier is ons beste maatje geworden en hij bespaart ons veel uren en kilometers. Hij is niet alleen nuttig voor het gazon, maar verdient zijn strepen ook als tractor met aanhangwagentje.

De hulstbomen aan het arduinen kruis waren de laatste jaren toch echt wat te flink gegroeid. De takken waren zo lang geworden dat het kruis bijna verborgen zat. We hebben daar eens flink ingegrepen. Zo flink zelfs dat we nu een kaarsje branden opdat de takken toch weer netjes zouden uitlopen…

De buxushagen in het park hebben last van de buxusziekte. Het is niet alleen bij ons, heel veel kwekers en particulieren hebben er last van. We hebben al een paar keer gesproeid met een bestrijdingsmiddel, maar het blijft een probleem.

Het snoeisel van de taxushagen hebben we netjes ingeleverd op het containerpark. Zo dragen we ons steentje bij in de strijd tegen kanker.

konijn03Traditiegetrouw ook nog wat nieuws uit het Mariapark-dierenrijk:
Nogal laat in het seizoen hebben we nog broedende eenden opgemerkt aan de beek. Het is twijfelachtig dat daar nog iets van voortkomt.
Wat we minder graag zien komen, dat zijn enkele wilde konijnen die zich tegoed doen aan de bloemen van het park en dan nog vooral aan de Sedum. Sedum is een goed ontsmettingsmiddel, dat je zelfs bij de apotheker kunt kopen. We denken dat de konijnen daar instinctief van eten om zichzelf te beschermen tegen de konijnenziekte die momenteel weer overal opduikt.

Tot slot willen we nog graag alle vrijwilligers danken die in de voorbije maanden geholpen hebben met het snoeien en de opkuis ervan.

Tot de volgende nieuwsbrief!
Walter en C°.

Scroll naar boven