Verslag van de Kaarskensprocessie

Op 15 augustus was er om halfacht ’s avonds Mariahulde en Kaarskensprocessie in het Mariapark. Een traditie die we met veel plezier in ere houden!

Augustus was een rasechte regenmaand, en de 15e augustus begon dan ook alles behalve veelbelovend. Van ’s ochtends vroeg was het al aan het stortregenen. Het was dan ook met spanning afwachten wat het weer ’s avonds zou geven, regen of droog… Konden we de viering laten doorgaan aan de grot of moesten we toch maar verhuizen naar de kapel? We wilden niet te vroeg beslissen en voorzagen dan maar alles dubbel… In de late namiddag begon het er toch iets beter uit te zien en rond halfzeven klaarde de hemel op. Met het volste vertrouwen op de medewerking van hierboven, besloten we dan toch maar om de kaarskensprocessie te laten doorgaan. En ons vertrouwen werd dubbel en dik beloond, geen druppel regen is er die avond nog gevallen!

Zowel de Mariaviering aan de grot als de processie zelf, waren heel mooi en sereen. Dit was natuurlijk dank zij de inzet van de vele zangers en muzikanten en alle vrijwilligers die weer eens het beste van zichzelf gegeven hebben op alle gebied. Hartelijk dank aan allen!
[shashin type=”photo” id=”80″ size=”small” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Scroll naar boven