O.L.Vrouw van Lourdes

Gebed om zich voor te bereiden op het universele feest van O.L.Vrouw van Lourdes

Ik groet u, Maria, arme en nederige vrouw, gezegend door de Allerhoogste!
Maagd van de hoop, profetie van de nieuwe tijden, om de barmhartigheid van de Heer te vieren, om de komst van het Rijk aan te kondigen
en de totale bevrijding van de mens, verenigen wij ons met u in uw lofzang.

Ik groet u, Maria, nederige dienstmaagd van de Heer, glorievolle Moeder van Christus! Trouwe maagd, heilige woonplaats van het Woord, leer ons vol te houden in het beluisteren van het Woord, gehoorzaam te zijn aan de stem van de Geest, aandachtig voor zijn roepen in de intimiteit van ons geweten en voor zijn aanwezigheid in de gebeurtenissen van de geschiedenis.

Ik groet u, Maria, Moeder van smarten, Moeder van alle levenden! Maagdelijke bruid bij het Kruis, nieuwe Eva, wees onze gids op de wegen van de wereld, leer ons de liefde van Christus te beleven en te verspreiden, leer ons met u verbonden te blijven bij de ontelbare kruisen waarop uw Zoon ook vandaag nog wordt gekruisigd.

Ik groet u, Maria, Vrouw van geloof, eerste onder de leerlingen! Maagd, Moeder van de Kerk, help ons rekening te houden met de hoop die in ons leeft, vertrouwen te hebben in de goedheid van de mens en in de liefde van de Vader.

Leer ons van binnenuit de wereld op te bouwen: in de diepte van de stilte en van het gebed, in de vreugde van de broederlijk gedeelde vreugde, in de onvervangbare vruchtbaarheid van het Kruis.

Heilige Maria, Moeder van de gelovigen,
Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes,
bid voor ons.
Amen.
(Paus Johannes Paulus II, 14 augustus 2004)

Scroll naar boven