PARKWEETJES

De parkweetjes van de maanden december en januari staan voor het grootste gedeelte in het teken van kerstmis. Het was dan ook een heel erg drukke periode voor de Mariapark-vrijwilligers. Vooreerst moest het park er piekfijn bij liggen. Dat was dus een nimmer aflatende strijd met de vallende en rond dwarrelende bladeren. Het park moest ook kerst-klaar gemaakt worden, met ingetogen versiering en verlichting. De ontmoetingsruimte moest ingericht worden voor de kerststallen-tentoonstelling – die van een heel ander kaliber was dan de voorgaande jaren. Vier verschillende kunstenaars hadden hun mooiste stukken uitgeleend om tentoon te stellen. Het was dan ook een groot succes bij de bezoekers. In de kapel zelf kon de daar opgebouwde kerststal ook op veel bijval rekenen. Het was een totaal nieuw concept en ook hier stonden de mensen vol bewondering. Het Mariapark lag op een uitgestippelde kerstroute van de dienst Toerisme van de provincie Antwerpen. Deze route kon via hun website afgeprint worden en we hebben hierdoor menig bezoeker uit alle hoeken van Vlaanderen mogen verwelkomen. Natuurlijk waren er ook de fietsgroepen uit eigen regio, de groepen die met bussen kwamen en veel – heel veel – individuele bezoekers. Ze waren allemaal heel erg geïnteresseerd en genoten duidelijk van de sfeer in de kapel en het park. De kerstliederen werden uit volle borst meegezongen en er werd ingetogen en oprecht gebeden.
De hoogdag van de kerstperiode lag voor ons niet op kerstmis zelf, maar op 22 december met het kerstspel. Na zovele jaren zijn de voorbereidingen min of meer een routineklus geworden, maar dat zou niet mogelijk zijn zonder de hele schare vrijwilligers waar we steeds weer op mogen rekenen. En de klusjes en klussen zijn talrijk: de zaal klaarmaken, podium opbouwen, licht- en geluidsinstallatie plaatsen, eten voorzien voor de vrijwilligers, de kleding van de deelnemers klaarmaken – zowel van de vele zangertjes en zangers als van de toneelspelers, de toneelattributen klaar zetten en op zaterdag nog een algehele repetitie houden… en op zondagavond alles min of meer opnieuw in omgekeerde richting!
Vele handen maken licht werk en het was ook weer de moeite waard geweest. De zaal zat vol en iedereen genoot duidelijk van de mooie kinderstemmetjes, aangevuld met de stemmen van de volwassenen. Een prachtig koor, gevolgd door een volwaardig toneelgezelschap. Het nieuwe toneelstuk kon menig hart beroeren en werd schitterend gespeeld door onze amateurs. We hoorden niets dan lof!
De daaropvolgende dagen konden we ons nog goed amuseren met alle spullen weer netjes op hun eigen plaats op te bergen, zodat ze helemaal klaar zijn om volgende kerst weer tevoorschijn te halen.
Zo vloog de kersttijd weer voorbij en voor we het goed en wel beseften was het driekoningen en tijd om af te sluiten. De kerststallen gingen terug naar hun eigen thuis, de kapel en de ontmoetingsruimte kregen een grote schoonmaakbeurt en tegen half januari daalde eindelijk de welverdiende rust weer over het Mariapark en haar vrijwilligers.

Nog een klein weetje: vlak voor de kerstperiode hebben we nog een overkapping laten plaatsen van aan de zijdeur van de ontmoetingsruimte tot aan de toiletten.

En voor de rest … hebben we eigenlijk niet veel te vertellen… Dat waren de parkweetjes weer – tot volgende keer!
Walter & C°

Scroll naar boven