Het kinderkoor

Het opluisteren van de Paasmis in het rusthuis Ter Bleeke te Oostmalle, op Paaszaterdag, is ondertussen een vaste waarde geworden in onze Kinderkoor-kalender.

We hebben zelf de klokken van Rome naar de bewoners gebracht… De zaal van het rusthuis was bijna te klein voor de talrijk opgekomen zangertjes en bewoners. We hebben alle lof voor de zangers die op een Paaszaterdag tijd wilden maken om medemensen die toch dikwijls vergeten worden een mooie Pasen te bezorgen.

Met een dikke knuffel na de viering ging iedereen naar huis, vervuld van geluk nadat we weeral eens gezien hadden hoeveel deugd de bewoners eraan gehad hebben. Heel veel dank aan al onze zangers!

 

Ter gelegenheid van de opening van de Meimaand was er traditioneel een misviering in het Mariapark. Aanvankelijk waren we niet zeker dat de viering op 1 mei zou kunnen doorgaan. Maar de pastoor kon zijn agenda toch aanpassen en die eerste mei werd het Mariapark-seizoen – als we dat zo oneerbiedig mogen zeggen – weer met de nodige luister ingezet.

Helaas was het te koud om de viering buiten aan de grot te laten doorgaan. De kapel was tot het laatst mogelijke plekje gevuld. Uit volle borst werden de mooiste liedjes gezongen door onze talrijk opgekomen zangers en zangertjes.

En iedereen zong mee, het was hartverwarmend om te zien en te horen. Al goed dat de muren van de kapel dik genoeg zijn om al dat muzikaal geweld vast te houden!

 

Op maandag 20 mei (2e Pinksterdag) was er om 15.00 h een Mariahulde bij de zusters Clarissen in Turnhout.

Ons kinderkoor werd opnieuw door de zusters gevraagd om deze viering te komen opluisteren en daarmee is deze dag ook flink op weg om een vaste plaats in onze agenda te worden.

Dit is een zeer mooie viering, door de jongeren verzorgd met kaarsen en een bloemenhulde aan Onze-Lieve-Vrouw. Ook hier is onze dank voor de zangers op zijn plaats!

Scroll naar boven