Parkweetjes

herfst2d30
Het opmaken van de nieuwsbrief is altijd weer terugdenken aan wat we de voorbije twee maanden hebben uitgespookt in het park.
We zouden eigenlijk de gewoonte moeten kweken om dat telkens op te schrijven. Maar als we dan ’s avonds moe in de zetel
zitten komt dat er ook niet meer van …. dan denken we enkel nog aan alles wat de komende dagen, weken en maanden nog moet gebeuren. Pas op, je hoort ons niet klagen hoor! Het onderhoud van het park doen we met volle goesting!

Het is ondertussen volop herfst en die is heel mooi van kleuren maar voor de groenploeg betekent dat vooral afwachten wanneer die kleurige bladeren naar
beneden zullen vallen. Met de moed der wanhoop zijn we er uiteindelijk aan begonnen. Het weer zat echt niet mee, regelmatig regen en vaak ook veel
wind. Dat zorgde ervoor dat het veel zwaarder was om de natte bladeren bijeen te vegen en te blazen en ze op het aanhangwagentje van de zitmaaier te laden. Die zitmaaier is echt een zegen, niet alleen voor het maaien van het gras, maar ook door zijn functie als kleine tractor met aanhangwagentje. Het
bespaart ons heel wat over-en-weer geloop met kruiwagens. De aannemer is nog een dag verder komen snoeien wat er in de zomer is blijven staan, zoals de coniferen
achteraan, de hulst tegen de grote baan en de carpinushaag rond Pater Pio. Deze haag was veel te breed aan het worden. We hadden bijna geen ruimte meer om te snoeien en op te kuisen. In december komt hij nog eens terug om de rododendrons ook een grote snoeibeurt te geven. Het zal wel even kaler zijn, maar dan zijn we eer gerust voor verschillende jaren.

Alle begonia’s uit de potten en volle grond zijn in hun winterslaap gelegd, veilig tegen vorst en nat. Voor de losstaande banken zoeken we nog opbergruimte om tot april 2014 te stockeren. Ze staan tijdelijk in de tent tot er een oplossing gevonden is – hopelijk komt die snel want de tent moet vrij komen tegen de kerstperiode.

Eén van onze eerste medewerkers is plots van ons heengegaan: Frans Quirijnen van Sint Job in ’t Goor. Hij was een gedienstig mens, altijd bereid om iedereen voort te helpen. Hij was zeer bekwaam op gebied van bouwwerken en andere zaken. Hij was ook heel dienstig in de parochiekerk. Alle karweien waren voor Frans en zijn team. We zullen hem =missen, als vriend maar ook als helper in het park, dat hem nauw aan het hart lag. Wij bidden voor zijn ziel en zaligheid. Dankjewel Frans voor al het werk. De kerstperiode komt er aan en met veel moed en vrijwilligers zullen wij er iets moois van maken. We hopen jullie zeker te mogen ontmoeten aan de kerststal in de kapel of bij de tentoonstelling in de ontmoetingsruimte.

Alvast een zalige kerstperiode en een gelukkig
nieuwjaar.

Dat waren de parkweetjes weer – tot volgende keer!
Walter & C°

Scroll naar boven