Verslag van het jongerenkamp

tikkertje[1]Op kamp met de kinderen van het Mariapark

Van zondag 18 tot donderdag 22 augustus gingen de kinderen van het Mariapark van Oostmalle op kamp in Affligem. Blij was ik met de vraag om de kinderen dagelijks een uurtje conferentie te geven om hun geloof te verdiepen. Zo een kamp is een hele ervaring, zowel voor de begeleiders als, zeker, voor de kinderen. De dagen waren goed gevuld en ieder had de handen vol aan wat hem of haar te doen stond. De gezonde buitenlucht en het spel gaven aan allen een goede eetlust – en dat zal de kookploeg geweten hebben! Gelukkig mochten we op een uitmuntend team kookouders rekenen.

Voor de conferenties waren de kinderen in 2 groepen verdeeld, volgens leeftijd. Pater Lecleir en ik hadden ieder één groep. We spraken over dezelfde thema’s, elke dag één geheim van de rozenkrans, maar deden dit op het niveau van onze eigen leeftijdsgroep. Aan zo een groep kinderen een conferentie mogen geven is zeer aangenaam: zij hebben allemaal al heel wat geloofsbagage van thuis meegekregen en zijn vertrouwd met de sacramenten en het gebed.
Gedurende de dag werd er geravot en moesten er leuke opdrachten gedaan worden. Zo mochten ze het haar van de leiding wassen, de baard van de pater scheren … je kan je indenken hoeveel plezier er gemaakt werd. Het was dan ook een zeer degelijke leidingploeg die deze kinderen goed in de hand had.

Naast het spel was er ook de dagelijkse eucharistie. Zoveel lawaai er was tijdens het spel, zo ernstig waren de kinderen in de kapel. Ook hier merk je weer dat deze kinderen allemaal een fijne opvoeding mogen genieten.

Zuster Lieve

Scroll naar boven