Parkweetjes

De voorbije twee maanden zijn volgens ons relatief rustig verlopen in het park. Maar misschien voelt dat enkel zo aan omdat we ondertussen met z’n allen een zeer goed geoliede machine geworden zijn.

gietenDat er tijdens de droge en warme zomermaanden honderden liters water aan de talrijke bloembakken en bloemperken dienen gegoten te worden vinden we al normaal. En het park piekfijn in orde zetten tegen de hoogdag van 15 augustus is ook al bijna vanzelfsprekend: opkuis park, tent opzetten, wimpels ophangen, banken plaatsen, bloemstukken maken … en dan natuurlijk ook na de viering ’s avonds met z’n allen alles in een recordtempo weer opruimen. Dank aan alle medewerkers!

Hierbij willen we ook onze bijzondere dank uitdrukken aan de mensen die tijdens onze afwezigheid met veel zorg de bloemen water zijn komen geven.

grasmaaierHet enige waar we de afgelopen maanden over gemopperd hebben was de nieuwe zitmaaier met aanhangwagen. Die had ezelstreken, hij vond namelijk dat hij zelf kon bepalen wanneer hij zou starten en veel werklust zat er blijkbaar niet in. Als we dan met 4 of 5 man de aanhangwagen volgeladen hadden en dat ding vertikte het om te starten … geloof maar dat er behoorlijk in koor gesakkerd werd! En midden in een maaibeurt de geest geven is ook al geen gezicht. Dan zit je daar op dat werkloze ding … De leverancier heeft zijn uiterste best gedaan om het probleem op te lossen en na een paar mislukte pogingen lijkt het nu wel in orde. Ook voor hem was het een leerschool, want dit probleem had hij nog nooit meegemaakt.

Heel wat mensen willen het beeld van Pater Pio even aanraken. Maar dat was, zeker voor wie iets minder goed te been is, tot voor kort een hachelijke onderneming door de smalle treden onderaan het beeld. Dit hebben we nu opgelost met bredere arduinen treden en onderaan het voetstuk hebben we ook een ronde gemaakt. Terzelfdertijd zijn de voegen uitgeslepen en vernieuwd. Pater Pio is tevreden en zal zeker een extra woordje doen hierboven voor het welzijn van onze vakman.
En voor wie Moeder Theresa mist in het park: we hebben haar onlangs van haar sokkel gehaald en teruggebracht naar de maker van het beeld. Er waren diverse barsten in en de verf begon af te bladderen. Ze wordt nu helemaal gerestaureerd en we hopen ze tegen het voorjaar terug te kunnen plaatsen.

Dat waren de parkweetjes weer – tot volgende keer!
Walter & C°

Scroll naar boven