De Jongerenwerking

Op zaterdag 27 april was het weer tijd voor de jongerendag! Zoals altijd werd er begonnen met het zingen van een aantal liederen. Pas toen iedereen aangekomen was kon het echte werk beginnen!
Zowel pater Lecleir als priester Karel boeiden de kinderen met een conferentie. De 7- tot 10jarigen kregen zo bijvoorbeeld wat meer uitleg over Petrus als eerste paus.

Na de conferentie werden de kinderen verdeeld in twee groepen. Terwijl de ene groep even tot rust kwam in de kapel – met mogelijkheid tot biecht – speelde de andere groep spelletjes. Deze keer werd er een totaal nieuw spel geïntroduceerd, waarbij de kinderen vooral veel moesten lopen. Ook behendigheid en snelheid kwamen aan bod. Het spel werd door iedereen heel erg geapprecieerd!

Daarna was het tijd voor het middagmaal. Dank zij het mooie weer konden we buiten een picknick houden. En zeg nu zelf: wat is er mooier dan met 30 gelijkgezinden op het gras, in het Mariapark, je lunchpakket nuttigen!

Na deze gezellige picknick werden de kinderen nogal ongeduldig. Er klonk langs alle kanten de vraag wat het namiddagspel zou worden. De kinderen werden blij verrast want voor de eerste keer werd het een namiddagtocht. We gingen even door het centrum en dan de bossen in. Half weg hielden we halt om wat te drinken en speelden we een kort spelletje.

Daarna vervolgden we de tocht en ging het langs een andere weg terug naar het Mariapark. Onderweg kwamen we ook een paar motorrijders tegen. Ze reden supersnel en eentje reed zelfs op één wiel! Je kan je voorstellen dat dit voor minstens vijf minuten het gespreksonderwerp was tijdens de tocht, toch zeker voor de jongens!

Terug aangekomen in het Mariapark waren de kinderen nog lang niet moe. Het liefste van alles wilden ze nog een voetbalmatch spelen en dat hebben ze dan ook met veel plezier gedaan.
Om 16.00 uur was het tijd voor de Heilige Mis, die we in de kapel van het Mariapark vierden. Na de mis kwam er dan jammer genoeg toch een einde aan deze dag, waarvan we terecht mogen zeggen dat het ook deze keer weer een heel geslaagde dag is geweest.

We kijken alweer uit naar de volgende!
De leiding.

Scroll naar boven