Bedevaart naar Banneux

OLV BanneuxOnze jaarlijkse bedevaart naar Banneux ging door op zondag 21 april.

Wat is het toch deugddoend om met een volle bus op bedevaart te kunnen gaan naar Onze Lieve Vrouw, samen biddend en zingend, al onze intenties en zorgen aan Haar voeten te kunnen neerleggen…

Het weer was redelijk goed – waarvoor we al extra dankbaar waren in deze koude lente. Het was niet echt warm, maar de zon was van de partij. Iedereen was stipt op tijd op  de afspraak, zowel ’s morgens als ’s avonds. Dat maakt het aangenaam.

Om 11 uur hadden we een Plechtige Eucharistieviering en in de namiddag Kruisweg en daarna Lof en met al de bedevaarders van die dag in Banneux was er ook de Ziekenzegening. Ontroerend en mooi.

We vallen in herhaling als we vertellen dat het een mooie dag was, dat we er met z’n allen heel erg van genoten hebben en dat we ’s avonds met een warm gevoel en opgeladen batterijen weer huiswaarts keerden. Maar dat komt omdat het inderdaad telkens weer zo’n mooie en zinvolle ervaring is…

Scroll naar boven