PARKWEETJES

Het Mariapark heeft voortdurend nood aan mensen die een handje willen komen toesteken in het park. Het maakt niet uit hoeveel tijd je eraan kunt besteden, elk uurtje is welkom… Voel je je aangesproken? Loop even langs bij Walter of bel naar: 03 / 312.22.16
Na het ruimen van de laatste bladeren zijn we eind november volop beginnen werken aan het opstellen van de kerststal in de kapel en de tentoonstelling in de ontmoetingsruimte. Tegen 15 december moest alles immers klaarstaan voor de start van de kerstperiode in het Mariapark. Ook voor het kerstspel van 16 december moest alles klaargemaakt worden en dat begint met het leeghalen van de zolder waar alle attributen opgeslagen zijn. Het verbaast ons telkens weer hoeveel dingen daarvoor nodig zijn. Het is telkens een camion vol met panelen, doeken, kasten, stoelen, matten, jutte doeken, de kerstspel-kerststal (spreek dat maar eens rap uit!), kapelletje voor toneel, latten allerhande, plastiek op rollen, verlichting, geluidsinstallatie … je kunt het niet bedenken wat er allemaal bij komt kijken en wat dan ook allemaal op vrijdag van de zolder in de camion en van de camion in de zaal moet gedragen worden – en op zondagavond en maandagochtend weer in omgekeerde richting! Het is een hele klus, maar met zoveel overtuigde opgewekte medewerkers lukt het allemaal als vanzelf en met de nodige humor wordt het nog plezant ook. Na zoveel jaar zijn we één hecht team geworden, waarbij ieder zijn taak kent en ook direct ziet waar hij of zij een handje kan bijsteken.
Dankjewel iedereen!!!

Na Driekoningen volgt dan telkens het opruimen van de kapel en daarmee wordt dan ook de kerstperiode van het Mariapark afgesloten. Ook hier moet alles terug opgeruimd, opgerold en weggeborgen worden.
Een grote schoonmaakbeurt van de kapel rondt het geheel af. Het Mariapark is klaar voor het nieuwe jaar.

De relatief rustige periode die dan volgt komt wel heel goed van pas en daar kijken we toch wel naar uit in de drukte van de kerstdagen. Maar van die rust bleef helaas niet veel meer over toen het begon te sneeuwen. De paden van het park moesten zoveel mogelijk sneeuw- en ijsvrij gemaakt worden en dat bleek in januari toch wel weer een halve dagtaak te zijn. Blaren op de handen, koude voeten en nog koudere oren … tussenin gauw even naar binnen om iets warms te nuttigen en er dan weer tegenaan. De besneeuwde natuur is heel mooi om te zien, maar erin werken is heel andere koek!

Vlak na Nieuwjaar was er eventjes een zachtere periode en toen hoorden we in het park de meesjes en roodborstjes al hun lenteliedjes repeteren. Maar die hebben bij de eerste sneeuwvlokken onmiddellijk ingezien dat ze wat te vroeg bezig waren.

Tot zover het karige parknieuws. Bij de volgende nieuwsbrief is de lente al in het land en daar kijken we nu al naar uit!

Dat waren de parkweetjes weer – tot volgende keer!
Walter & C°
Kerst_Sneeuwpop39

Scroll naar boven