Kerstmis in het Mariapark

De voorbije kerstperiode was weer één van de hoogtepunten van het Mariapark-werkjaar.

Het kerstspel en bijhorend kersttoneelstuk op zondag 16 december kon weer op heel wat publiek rekenen, uiteraard door de ongelofelijke inzet van alle vrijwilligers – zowel voor als achter de schermen. Het weer was prima, zodat we ook een grote opkomst hadden. De zaal zat helemaal vol. Spijtig genoeg moesten acht engeltjes afhaken wegens ziekte – ja ook engeltjes kunnen wel eens ziek worden. Maar ondanks dat stond het podium nog zo goed als vol. Onze muzikanten hebben weer hun uiterste best gedaan om alles tot een mooi geheel te maken. Bijzonder was ook dat onze tieners een speciaal lied hebben gezongen voor hun leeftijdgenoten, wat door de zaal zeer gewaardeerd werd.
Kleine Bert gedroeg zich als een voorbeeldig kerstekindje. Samen met zijn ouders heeft hij dan ook nog meegespeeld in het kersttoneel, wat zeer mooi was. Met het kerst-toneelgezelschap werd een schitterende versie neergezet van het stuk ‘Ons Lievrouwke geeft goede raad”.
Veel toeschouwers pinkten een traan weg, geraakt door de diepere zin van het toneelstuk of door de pure eenvoud van de zangertjes.
Dank voor de inzet van zovelen om dit mogelijk te maken, dank ook aan de vele toeschouwers die ons telkens weer een duwtje in de rug geven om dit te blijven verder zetten.

Wat de kerststal in de kapel betreft en de bijhorende kerststallententoonstelling in de ontmoetingsruimte, moeten we toch vaststellen dat er de laatste jaren telkens minder en minder bezoekers komen. Het heeft niets met onze eigen kerststal te maken, maar het blijkt een tendens te zijn in het hele “kerststallen-wereldje”. Elk jaar zagen we minder bussen komen, dit jaar is er geen enkele busmaatschappij uit de regio geweest die nog kerststallenrondritten ingelegd heeft. Geen interesse meer van het publiek volgens hen en gezien ook de veel lagere opkomst van individuele bezoekers naar onze kerststal, kunnen wij dit alleen maar bevestigen.

[shashin type=”photo” id=”97,87″ size=”medium” columns=”2″ order=”user” position=”center”]

Scroll naar boven