Jubileum

Jubileum 1 – 175 jaar

De kapel van het Mariapark bestaat dit jaar 175 jaar. Burggraaf Du Bus de Gisignies, eigenaar van het kasteel in Oostmalle en op terugreis van Java in 1830, beloofde tijdens een storm de Heilige Maagd Maria een kapel te bouwen als hij behouden zou thuiskomen. In 1837 – precies 175 jaar geleden – liet hij inderdaad de kapel van Onze Lieve Vrouw van Goede Bijstand oprichten op zijn grond.

Jubileum 2 – 30 jaar

In de helft van de vorige eeuw kwam de kapel en het omliggende park volledig in verval. Decennia lang werd ze totaal verwaarloosd. Maar op 13 september 1982 – precies 30 jaar geleden – stelde een zekere Sus Van Hoeck aan Walter en Ursula voor om samen met een aantal vrijwilligers het park, de grot en de kapel terug op te knappen. 30 jaar later is het Mariapark van Oostmalle een begrip in de regio en ver daarbuiten.

 

Jubileum 3 – 50 jaar

Mensen die niet graag in de belangstelling staan toch in de bloemetjes zetten is een netelige opdracht. Toch wil de redactie hier niet voorbij gaan aan het 50-jarig huwelijksjubileum van de grote bezielers van het Mariapark: Walter en Ursula Huybrechts-De Gruyter. Op 28 augustus 1962 – precies 50 jaar geleden – gaven ze elkaar hun ja-woord. Dat dit ja-woord hen zou leiden naar het Mariapark konden ze toen moeilijk voorzien: Gods wegen zijn ondoorgrondelijk. Wat Walter en Ursula in al die jaren onbaatzuchtig gepresteerd hebben is moeilijk in enkele woorden te omvatten. Maar één ding is zeker: 50 jaar geleden zijn twee geweldige mensen in de echt verbonden en daardoor een eenheid geworden die de kracht gevormd heeft om de hun toegewezen taak in het Mariapark op de schouders te nemen.
Proficiat met jullie gouden jubileum!

Scroll naar boven